Žerjavčki Trzin

Društvo upokojencev Žerjavčki Trzin

BRALNA ZNAČKA

Komentiraj

Pohodniki Društva upokojencev Žerjavčki Trzin smo se meglenega oktobrskega torkovega jutra namenili obiskati domačo knjižnico.

V mesecu oktobru se je ponovno začela Bralna značka za odrasle-Okusimo besedo- ki jo izvajajo vse enote Knjižnice Domžale, tako tudi Knjižnica Tineta Orla Trzin. Knjižničarka Zdenka nam je razložila, da bralna značka traja vse do konca aprila prihodnjega leta in da je v okviru projekta potrebno prebrati 6 knjig. Seznam 71 knjig obsega domačo in tujo prozo, poezijo in strokovno gradivo. Kartonček, ki ga je potrebno izpolniti obsega seznam avtorja in naslov knjige (ne piše se obnove knjig). Kartonček je potrebno vrniti v knjižnico do konca aprila. V mesecu maju za zaključek projekta v Knjižnici Domžale pripravijo prireditev s podelitvijo knjižne nagrade in priznanjem. Knjige v sklopu »bralne značke« so zbrane na posebnih policah in lepo označene. Vsak bralec pa mora v knjižnici imeti tudi svojo člansko izkaznico.

Knjižne enote domžalske knjižnice se ob zaključku projekta med seboj primerjajo. Mengeš nas vsako leto za par bralcev vedno prehiti, čeprav v Trzinu zelo veliko občanov bere, le v projekt se ne vključijo. Sprašujem se če zanj ne vedo? Torej, če se boš v bralno značko letos vključil tudi ti, ki bereš te vesti, nam zmaga Bralna sledi.                                                                                                                      

Besedilo in foto: Milica ERČULJ  

  

Napiši komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.