Žerjavčki Trzin

Društvo upokojencev Žerjavčki Trzin

TUDI UPOKOJENCI SO ŠPORTNIKI

Komentiraj

Člani Društva upokojencev Žerjavčki so bili v minulem mesecu športno dejavni.

Kolesarili so od Hribarja k Hribarju

19. septembra 2022 so člani Društva upokojencev Žerjavčki zaznamovali rojstni dan Ivana Hribarja in veselo kolesarili »Od Hribarja k Hribarju«. Začetek poti je bil seveda tam, kjer se je rodil, v nadaljevanju pa so se kolesarji vozili skozi kraje, kjer je preživljal otroštvo in nazadnje dalj časa živel. V Cerkljah na Gorenjskem so se fotografirali pri njegovi hiši in odkolesarili na okrepčilo pod Jenkovo lipo. Ker je bila pot ob vračanju v gradnji, so kolesarji malo skrenili s poti in se odpeljali proti domu čez Kamnik, da so preizkusili še kolesarsko stezo, ki je letos zgrajena od Kamnika do Mengša. S tem so si pot nekoliko podaljšali, toda ker je bilo vreme lepo in razpoloženje odlično, tudi 50 km ni bilo preveč.

Balinarski turnir
V soboto, 24. septembra, so priredili druženje na turnirju štirih ekip (Mengeš, Loka, Domžale in Trzin) v športnem parku v Trzinu. Na turnirju je vladal zdrav tekmovalni duh, ki je bil zagotovilo prijetnega druženja. DU Žerjavčki so poskrbeli za jutranjo okrepčilo s čajem, kavico in še čim, veliko je bilo prigrizkov, ki so jih donirali trzinski podjetniki (Mesarija Kmetič, Lagoja, Narobe, Jakova Meta in picerija Olivija), katerim se za darovano najlepše zahvaljujemo. Tudi pokali so bili na koncu podeljeni za dosežena mesta in druženje je trajalo, dokler rosenje ni naznanilo napovedanega popoldanskega dežja. Poleg turnirja pa si
naši člani izkušnje v balinanju nabirajo vsak teden dvakrat na treningih in enkrat na tekmi v letni ligi.

Vabilo na športne dejavnosti
Bravo, Društvo upokojencev Žerjavčki Trzin. Samo nadaljujte z gibanjem in ne pozabite na pohod po štirih občinah, ki bo v soboto, 22 oktobra. Vabljeni tudi na druge športne dejavnosti: namizni tenis, pikado, strelstvo in prstomet. Pri teh športih se morajo zbrati kandidati sami, društvo pa bo zagotovilo ustrezne možnosti, da bo udeležencem prijetno.

Besedilo in foto: Zoran Rink

Napiši komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.