Žerjavčki Trzin

Društvo upokojencev Žerjavčki Trzin

DRŽAVNA TEKMA DRUŠTEV UPOKOJENCEV SLOVENIJE V STRELJANJU Z ZRAČNO PUŠKO V ŽENSKI IN MOŠKI KONKURENCI

Komentiraj

Na deževno soboto 16. septembra, ko šola počiva in otroci uživajo zaslužen vikend, je bilo okrog šole že v zgodnjih urah zelo živahno. Udeleženci državne tekme društev upokojencev Slovenije v streljanju z zračno puško v ženski in moški konkurenci so se zgrinjali proti jedilnici v naši šoli, vsi so nosili torbe, ki pa niso bile čisto podobne dijaškim, bile so velike, podolgovate in prav vse so v sebi čuvale dragoceno vsebino.

Po pozdravnem govoru našega župana Petra Ložarja, predsednika DU Žerjavčki Zorana Rinka in predsednice strelskega društva Trzin Andreje Gorjup, ter zapeti himni v izvedbi Alenke Gotar, so se tekmovalke in tekmovalci v vnaprej določenih skupinah pripravljali, da ob točno določenem času z mirno roko in bistrim očesom opravijo svoje poslanstvo po kar najboljših močeh. Kako priljubljen je ta šport med ljudmi v tretjem življenjskem obdobju pove že podatek, da je nastopilo 56 moških v 15 ekipah in najboljši so bili strelci iz Slovenj Gradca.  In tudi ženske so bile dobro zastopane, nastopilo jih je 30 v 8 ekipah in bojmo se strelk iz Novega mesta, ki so zasedle prvo mesto. Kako močne so bile ekipe, oziroma kako vrhunsko izurjeni so bili tekmovalci, pove že podatek, da so bile pri nas zbrane le ekipe, ki so na pokrajinskih zvezah dosegale prva mesta. Naše društvo pa je kot gostitelj in organizator  imelo pravico nastopiti, in to le moška ekipa, ki pa se ni slabo odrezala. Ženske pa se trenutno še odločajo, ali je to šport za njih ali ne. Pa se pustimo presenetiti čez leto ali dve.

V času izvedbe strelskega tekmovanja in takoj po njem je bilo izrečeno veliko ustnih pohval za odlično organizacijo in izvedbo od vseh sodelujočih strelskih ekip in strokovnjakov, ki so spremljali to tekmovanje.

Zato se vsem, ki so sodelovali pri organizaciji in izvedbi streljanja z zračno puško na Državnih športnih igrah upokojencev Slovenije v Trzinu, 16. septembra 2017, v imenu Društva upokojencev Žerjavčki Trzin najlepše zahvaljujemo in želimo podobnega sodelovanja še naprej, je za konec povedal predsednik Rink. Torej bo tudi v tej smeri dober glas o trzinski gostoljubnosti in odlični organizaciji zaplaval po vsej državi.

Dunja Špendal

This slideshow requires JavaScript.

 

Advertisements

Napiši komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s