Žerjavčki Trzin

Društvo upokojencev Žerjavčki Trzin

70 LET DRUŠTVA UPOKOJENCEV DOMŽALE

Komentiraj

Slavnostna akademija ob 70-letnici Društva upokojencev Domžale je potekala v četrtek, 28. septembra 2017, v Kulturnem domu Franca Bernika. Sedemdeset let je častitljivo obdobje delovanja prostovoljne, samopomočne civilne organizacije Društva upokojencev Domžale.

V pozdravnem govoru je Ferdinand Starin, predsednik DU Domžale, ki že 18 let vodi domžalske upokojence med drugim dejal: »Ob koncu vsakega leta, odkar opravljam funkcijo predsednika DU Domžale, me veseli, saj me zadovoljni obrazi članic in članov prepričujejo, da je vredno delati za prijetnejšo jesen življenja, katere delček preživljajo v našem društvu že sedem desetletij …«Ob spremljajočem programu so  Slavnostno prireditev s svojo prisotnostjo počastili visoki gostje župan občine Domžale Toni Dragar, predsednik zveze društva upokojencev Slovenije Janez Sušnik, predsednik Pokrajinske zveze društev upokojencev Gorenjske Zdravko Malnar in drugi. Ob 70-letnici Društva upokojencev Domžale so se odločili tudi za novi prapor, ki ga je blagoslovil mag. Klemen Svetelj, domžalski župnik, Prapor kot najvišji simbol društva, s katerim se društvo predstavlja na različnih slovesnostih, hkrati pa z njim na zadnjo pot pospremijo svoje umrle člane in članice ter se jim tudi na tak način zahvalijo za njihov prispevek k delu društva. 

Na povabilo predsednika Starina sva se častitljive obletnice udeležila s  praporščakom našega društva upokojencev Žerjavčki Štefanom Skočirjem. Po protokolu tudi gostje iz sosednjih društev spregovorimo par besed, čestitala sem jim za častitljivi jubilej in jim zaželela še veliko delavnosti, iskrivosti, vedoželjnosti in seveda predvsem zdravja ter prelepih dni v našem jesenskem obdobju življenja. Ob tej priliki sem tudi poklonila sliko s posvetilom na spomin iz Trzina.

                                                                                   Dunja Špendal

Advertisements

Napiši komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s