Žerjavčki Trzin

Društvo upokojencev Žerjavčki Trzin

POHOD PO MEJI OBČINE TRZIN

Komentiraj

  1. junij 2017 smo se podali že na 19. tradicionalni pohod po mejah naše občine. Organizacijo pohoda sta si letos razdelila Turistično društvo Kanja Trzin in Društvo upokojencev Žerjavčki Trzin. Na startu pri Osnovni šoli Trzin, ob 08:30 uri zjutraj, se nas je letos zbralo enajst.

Pot nas je vodila mimo naše farne cerkve do konca ulice Za hribom, kjer smo čez ozko brv prečili Pšato. Mimo Jefačnikove domačije smo šli ravno v času, ko je tam telovadila skupina Šole Zdravja. V križišču Jable – Loka pri Mengšu, smo zavili proti Mengeški cesti, ki smo jo prečkali zato, da smo prišli na Mengeško polje. Vsako leto se vprašamo, le zakaj čez Mengeško cesto na tem mestu ni nobenega prehoda za pešce. Po kolovozu smo nato prišli do kužnega znamenja ter nato prečkali glavno cesto Trzin-Domžale. Pot smo nato nadaljevali skozi Depalo vas do posestva Agro-emone. Od tu pa spet po kolovozih čez njive in travnike vse do meje trzinske občine z ljubljansko občino. Pri semaforju na Dobravi blizu trzinske industrijske cone, smo jo mahnili v hrib in v gozd, ki se razprostira nad  industrijsko cono. Tu smo našli letošnje prve borovnice in na drevesih prva obledela znamenja naših »skirc«, katere naj bi bile naši kažipoti. Pri spominskem obeležju Ceneta Štuparja sredi gozda smo naredili krajši postanek. Kljub majhnosti naše občine, pa njena meja tudi zaradi pripeke močnega spomladanskega sonca hitro postane kar preveč vijugasta in vzpenjajoča.

V pogovorih pri hoji smo obujali spomine na že večkrat odpadle podplate pohodnih čevljev, pa na recitacije pri spomeniku, pa na tiste, ki letos na pohod niso prišli, spraševali pa smo se tudi, zakaj se mladi ne odločajo za pohod po mejah občine.

Od spomenika naprej se pot vije po gozdni cesti navzdol in se spuščavse do kamnoloma, kjer se še enkrat povzpne in se potem do gradu Jable prav lepo spušča. Po prehojenih 18 kilometrih smo naš pohod zaključili ob 12:00 uri pri Narobetu. Mi pohodniki se že veselimo 20. tradicionalnega pohoda  v letu 2018 in vas že sedaj vabimo nanj (zabeležite si, to je vselej 1. sobota v juniju).

Zapis: Milica Erčulj

Foto: Marjeta RINK

This slideshow requires JavaScript.

Advertisements

Napiši komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s