Žerjavčki Trzin

Društvo upokojencev Žerjavčki Trzin

TUDI V NAŠEM DRUŠTVU SMO PROSTOVOLJCI

Komentiraj

Društvo upokojencev Žerjavčki je organiziralo tri urno delavnico o prostovoljnem delu, ki ga je strokovno in zanimivo vodila članica Slovenske Filantropije Tjaša Arko. In zakaj, smo se vprašali? Zato, ker smo tudi v našem društvu vsi prostovoljci, pa se tega premalokrat zavedamo in da lahko s prostovoljstvom vsi prispevamo k boljši in bolj strpni družbi, ki temelji na spoštovanju vseh, ne glede na osebne in življenjske okoliščine. 

Že sam začetek nas je presenetil, ker smo se morali po parih posesti v krog, dobili smo kartončke z vprašanji, se s partnerjem pripravili na odgovor in potem je žogica potovala in zanimiva razprava je pokazala naša različna razmišljanja, katera smo potem razčlenjevali, dopolnjevali in se učili.

Za lažje razumevanje bom navedla le en primer. Tjaša je na kartonček zapisala: Kaj menite o naslednji trditvi: »Za kakovostno prostovoljsko delo je pomembna samo dobra volja prostovoljca.« Kadar gre za enostavne zadeve, bi se z zgornjo trditvijo lahko strinjali in seveda, dobra volja je pomembna, ampak ali je dovolj? V pogovoru je vsak predstavil svoje stališče, pravilno pa je bilo, da so za kakovostno delo potrebna tudi določena znanja in izkušnje.

Med zelo zanimivimi razmišljanji smo primerjali delovanje našega društva in na prenekatera vprašanja dobili poučne odgovore. Pogovarjali smo se o obisku naših članov, ko so bolni ali nemočni in prinašanju novoletnih daril. S pravo mero tenkočutnosti in poznavanje vsakega člana posebej se potem zastopnik odloči, kakšen način bo sprejel. Nekateri sprejemajo na obisk in pogovor samo prijatelja, ali se raje sami oglasijo v centru, zadošča jim telefonski pogovor, nekateri pa zavračajo vsakršne stike. Delo nas prostovoljcev pa je, da tistim članom, ki zaradi kakršnih koli okoliščin potrebujejo pomoč, ponudimo roko.

Dunja Špendal

This slideshow requires JavaScript.

Advertisements

Napiši komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s