Žerjavčki Trzin

Društvo upokojencev Žerjavčki Trzin

ZABAVEN ZAKLJUČEK LETA ČLANOV DRUŠTVA UPOKOJENCEV ŽERJAVČKI

Komentiraj

Dvanajst belobradih starcev je sedelo v hladnem zimskem popoldnevu na vršacih naše prelepe deželice na sončni strni Alp in opazovalo z vseh koncev prihajajoče praznično oblečene ljudi na poti proti naši šoli. Že po tradiciji se člani Društva upokojencev Žerjavčki srečujemo sredi veselega decembra, ko pisane lučke, svetlikajoči okraski tako v kraju kot tudi pred in v domovih napovedujejo, da se bodo morali, čeprav neradi, sivolasci posloviti sredi največjega hrupa tiste usodne noči, ko pride polnoč in prepustiti prestol mladosti in upanju. Mi pa si ob polnočnem  srečanju kazalcev zazremo v svoja srca, si zaželimo predvsem zdravja in seveda sreče, in kaj je sreča? Sreč je nešteto, so majhne, so velike, so tudi nesreče, ki jih je odločno preveč, a so s srečami na žalost tesno povezane.

In prav zato je pomembno, da se družimo, da pripadamo neki sredini, kjer smo zadovoljni in dobrodošli. Večkrat si rečemo, letos sem še tukaj, kaj bo drugo leto se pa ne ve. Torej izkoristimo vsako priložnost za prijetno druženje, ki nam daje energijo in veselje, za kar pa vemo, da je pol zdravja. Res je, da bi lahko deset evrov porabili za tri druge stvari, izbira je naša, in letošnja, da se udeležimo prednovoletne zabave našega društva,  je bila pravilna odločitev. Že nastop našega Mešanega pevskega zbora, ki nas je tudi tokrat prijetno presenetil in zaplaval s pesmijo po prizorišču, je dodal praznični pridih druženju in malo za šalo in malo zares smo dobili še ščepec kulture ob poslušanju zgodbarja Milana.  Seveda nas je pozdravil tudi naš predsednik Zoran, na kratko nanizal prikaz delovanja društva v iztekajočem se letu in nas povabil, da prijetno preživimo  ta dan. In ker prazen »žakelj«, kot je omenil, ne stoji po koncu, je poskrbel, da smo bili prijazno postreženi z dobro in obilno hrano, tudi pijače ni manjkalo in za piko na i je bilo na koncu še praznično pecivo. Ob tem pa ne smem pozabiti in pohvaliti cvetja na mizah in dišečih darilc naših članic, ki nas vsako leto razveselijo z domiselnim obdarovanjem.

Da pa je bilo druženje tudi prava prednovoletna zabava je poskrbel glasbenik, ki je naredil dober izbor zaigranih in zapetih pesmi . Plesišče se je hitro napolnilo, plesalci takšni in drugačni pa smo uživali, se zabavali in to je bilo vidno na nasmejanih obrazih, kar pravzaprav edino šteje. Da gospod »obvlada posel« je tudi dokazal med našim zasluženim premorom in počitkom, ko  nas je zabaval s pripovedovanjem šal, katerim smo se od srca nasmejali. In potem še smeh nas nastopajočih udeležencev in seveda tudi gledalcev, ko nas je brez kakšnih priprav privabil k nastopu, saj se še spominjate, prišla je teta iz Amerike, a res, in kaj je prinesla? Domiselno in zabavno, imeli smo se odlično in drugo leto nasvidenje tudi s tistimi, ki so letos iz kakršnega koli vzroka manjkali. Prijetno razpoloženi so nekateri odšli domov, nekateri pa smo samo spremenili lokacijo in nadaljevali praznovanje na občinski zabavi.

Za konec pa še te plemenite  misli  Matjaža Tanka, ki jih je povedal na podelitvi  nagrad novinarjem v decembru 2012: vse je treba deliti v življenju, od veselja do žalosti, od solz do smeha, od iskanja do najdenja, od vzponov do padcev, od porazov do zmag deliti je treba tudi ljubezen in na koncu tudi življenje!

Dunja Špendal

This slideshow requires JavaScript.

Advertisements

Napiši komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s