Žerjavčki Trzin

Društvo upokojencev Žerjavčki Trzin

ŽERJAVČKI   PRIREDILI BALINARSKI TURNIR

Komentiraj

Žerjavčki so v zadnjem času postali zelo vneti balinarji, saj se zavedajo, da je aktivnost pomembna za vzdrževanje telesne in psihične kondicije. Povabilu Matjaža Erčulja za udeležbo balinarjev na športni prireditvah v športnem parku, 18. junija  letos, so se z veseljem odzvali. Na turnir v balinanju so povabili še balinarje sosednjih upokojenskih balinarskih društev.  Vabilu so se odzvali balinarji iz Loke pri Mengšu in Domžal. Na balinarskem turnirju so sodelovale štiri ekipe, poleg omenjenih še dve domači ekipi.

Vreme je bilo lepo sončno in kar malo preveč vroče. Kljub temu se balinarji tega niso ustrašili. Nasprotno! K balinanju so pristopili resno in zavzeto.

Turnir, vsaka ekipa z vsako, je trajal od 9.00 ure pa vse do 12.30 ure, ko je prišel čas za razglasitev rezultatov tekmovanja. Trzinci so se kljub zasedbi tretjega in četrtega mesta uspešno kosali z favoriziranima ekipama, ki tekmujeta v balinarskih ligah. Predstavnika obeh gostujočih ekip pa sta bila enotna, da so Trzinci zreli za tekmovanje v balinarski ligi. Predsednik Žerjavčkov je bil tako postavljen pred dejstvo in je balinarje že prijavil, da se bodo jeseni, ob začetku lige že soočili s tekmovalnim ritmom.

Seveda so balinarji  dobili kar nekaj napotkov, kako morajo še pripraviti balinišče, da bo ustrezalo tekmovalnim pogojem. No zavzeti vodja balinarjev Franci Mušič je že naslednji dan stopil v akcijo in začel z izdelavo nosilcev za balinarske krogle, prijatelj Andrej pa je konstrukcijo prebarval in je že nameščena na balinišču. Franci je tudi pripravil grebljo, s katero bo poravnana mivka na balinišču, da je ne bo preveč ali premalo. Prav iz tega razloga so strokovni balinarji tudi svetovali, da oba balinišča ogradijo v celoti, da v bodoče na balinišče nebi prihajali kužki in muce, kjer pustijo svoje iztrebke pa tudi zaradi otrok, ki prinašajo kamenje in les, zaradi česar je potrebno pred uporabo balinišče vedno očistiti ali pesek celo presejati.

Zoran Rink

Foto: Marjeta Rink

This slideshow requires JavaScript.

 

Advertisements

Napiši komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s