Žerjavčki Trzin

Društvo upokojencev Žerjavčki Trzin

POHOD PO MEJAH OBČINE TRZIN

Komentiraj

Letos je bil že osemnajsti pohod po mejah občine Trzin. Vse od leta 1999 je pohode organiziralo Turistično društvo Kanja Trzin, v zadnjih dveh letih pa v sodelovanju z Društvom upokojencev Žerjavčki Trzin.

V soboto, 4.6.2016 ob 7,30 uri se je pred Osnovno šolo Trzin zbralo 17 pohodnikov, ki so krenili dobro razpoloženi proti meji z Mengeško občino, natančneje z Loko. Na določenih točkah so se ustavili, da so staroste pojasnile potek meje. Lahko smo veseli, da je že od vsega začetka med pohodniki Tomaž KRALJ, ki natanko razloži, kje poteka meja in tudi, kaj se je na določenih območjih v preteklosti dogajalo. Najverjetneje malokdo ve, da je bilo v Trzinu vojaško letališče za potrebe oskrbe Soške fronte.

Hitrost pohoda je bila prilagojena za najstarejše pohodnike in mladi niso nič protestirali, saj so ob prilagojeni hitrosti pohoda lahko še več videli in izvedeli zanimivosti od starejših domačinov-pohodnikov. Pri spomeniku padlemu borcu Cenetu ŠTUPARJU je bil počitek, okrepčilo in priložnost za fotografiranje in pogovor. Pot je vodila dalje po gozdu, mimo peskokopa, kjer je sedaj strelišče za kratkocevno orožje društva Samokres in dalje do ponovne vrnitve na izhodiščno točko pri Pšati. Pohodniki so prehodili približno 18 km in vsi so se na koncu zbrali v gostilni Pr’ Jakov Met, na zasluženo malico.

Ob prijetnem pogovoru in pečenih piškah je hitro minila urica ali dve, ko so se pohodniki z dobrimi vtisi razšli.

Zoran RINK

This slideshow requires JavaScript.

Advertisements

Napiši komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s