Žerjavčki Trzin

Društvo upokojencev Žerjavčki Trzin

MENJAVA GENERACIJ

Komentiraj

Tako kot se to dogaja v vsakem podjetju, je tudi v našem pevskem zboru Žerjavčki prišlo do menjave generacij. Kadar se menjavajo generacije, se velikokrat zgodi, da pride do viharnega obdobja. Tudi v našem zboru se temu nismo mogli izogniti. V zboru je ostalo samo 10 pevcev. Kako naprej ni bilo nikoli vprašanje, saj je v naše glasove trdno verjela naša zborovodkinja Olga Kuzmich.

Veseli smo, da smo srečali prave ljudi, ki so zbor oplemenitili z odličnimi glasovi in pozitivno energijo. Ti pevci so zamenjali 11 prejšnjih. Prihod mlajše generacije je zbor pomladil. Kljub viharnemu obdobju je imel zbor v letu 2015 štirinajst nastopov.

Že v jesenskem delu je bilo moč zaznati spremembe – klasične vsebine se umikajo bolj živahnim zgodbam. In kakšni so cilji v letu 2016? Precej drugačni. Okrepitev pri basih in tenorjih se nadaljuje. Zborovodkinja bo še večjo pozornost namenila oblikovanju glasov v posameznih skupinah. S tem bomo postopno spreminjali repertoar in pripravili bolj razgibane pesmi. Začeli se bomo pripravljati tudi na pevsko revijo zborov Gorenjske, ki bo spomladi. Naši nastopi se bodo odvijali vsak mesec. Povabila že prihajajo, tako da smo prve tri mesece že zasedeni. Letos načrtujemo več kot 20 nastopov, nekateri med njimi bodo precej drugačni od jesenskih. Druženje z glasbenimi skupinami iz sosednjih občin je namreč vedno dobrodošlo in spodbudno. Tokrat bomo sodelovali z glasbeno skupino STRUNE KUD-a Pirniče-Medvode. Našim pevskim nastopom bodo dodali drugačnost. Saj skupina išče harmonijo med različno zvenečimi instrumenti – kitaro, tamburico, harmoniko, violino, citrami, trobento, klarinetom, vokalom in bobni. Glasbena skupina Strune igra stare ljudske ponarodele pesmi, vedno zelene melodije, dalmatinske pesmi in vse, kar nam in vam pomiri dušo in polepša dan. Dogovorjeni smo za vsaj štiri skupne nastope. Ob tej priložnosti naj se vam javno zahvalim, dragi moji potrpežljivi pevci. Vem, da ni lahko, ampak brez vas bi bilo še težje. Hvala, ker verjamete v naše skupno delo in uspehe. Hvala tudi vam, dragi občani in občanke Trzina, da prihajate na prireditve, na katerih nastopamo tudi mi. Hvala za vse pohvale, ki jih dobimo. Hvala tudi za vse kritike, ob katerih se učimo. Naš pevski zbor Žerjavčki nima starostne omejitve, zato ponovno vabim, da se nam pridružite na vaji vsak torek ob 18. uri v CIH-u. Pridite in prisluhnite. Če vam bo z nami lepo in boste dodali še svoj glas v mozaik drugih glasov, vas bomo zelo veseli.

Življenje je priložnost za nove začetke, začnite jih z nami v Pevskem zboru Žerjavčki Trzin.

Štefka Prelc, vodja pevskega zbora

Advertisements

Napiši komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s