Žerjavčki Trzin

Društvo upokojencev Žerjavčki Trzin

PREDAVANJE O NOVOSTIH CPP

Komentiraj

Društvo upokojencev Žerjavčki je na predlog Milice Erčulj organiziralo poučno predavanje o cestno prometnih predpisih in prometu. O novostih je tokrat spregovoril Marjan Peljhan – prometni inženir, nekdanji predavatelj CPP izobraževanja,  prometni inšpektor,  predsednik izpitnega centra, sedaj pa aktiven upokojenec, ki še vedno poučuje.

Udeležencem, skoraj v enakem številu smo bile zastopane ženske kot moški, je poudaril, da novosti sicer ni veliko, oz. kakor za koga. Minila so desetletja, ko smo opravljali izpite, v križišču so promet urejali miličniki in en sam samcat semafor je bil takrat že prava posebnost. Torej smo se udeležili predavanja z željo,da teoretično obdelamo tisto, kar smo pozabili. Zavedamo se, da je prilika, ko lahko obnovimo oz. dodamo znanje zelo koristna, še posebej, ko gre za naša in tuja življenja. Začeli smo z osnovo, z voznimi pasovi, se skozi predor zapeljali na avto cesto, se vozili po krožnem križišču  in še pa še. Seveda smo se dotaknili tudi hitrostnih omejitev, talnih oznak in srečanj z vozili z prednostjo in spregovorili o kazenskih točkah za napake, ki jih nehote, ali pa zavestno naredimo.

Zanimivo je bilo opazovati udeležence predavanja, moški so si predvsem želeli potrditi svoj prav, ženske pa smo prišle, da bi dobile čim več podatkov in znanja o vožnji in to počasi in podrobno. Skratka, predavanje smo obiskale iz povsem drugega zornega kota kot moški. In tokrat ni veljalo, da smo ženske klepetulje, kajti,  na žalost sploh nismo prišle do besede. Na koncu pa je predavatelj, ki je bil časovno omejen zaradi zasedenosti dvorane, omenil, da obstaja možnost 20 urnega predavanja porazdeljenega v par tednov. Narejena naj bi bila anketa in v primeru ugodnega rezultata bi bila predavanja v jesensko-zimskem času.  Zaprosili bi občino za finančno pomoč, kajti vsak osveščen voznik je varen voznik. Jaz sem za!

Dunja Špendal

CPP1 CPP

Advertisements

Napiši komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s