Žerjavčki Trzin

Društvo upokojencev Žerjavčki Trzin

RAZSTAVLJALE SO ČLANICE DRUŠTVA UPOKOJENCEV »ŽERJAVČKI«

Komentiraj

Po barviti razstavi metuljev v avli Centra Ivana Hribarja, so dne 11. februarja razstavile ročna dela članice Društva upokojencev Žerjavčki iz Trzina. Razstava je bila odprta do konca meseca februarja.

Ob odprtju je najprej Silva Kosec zapela in zaigrala na kitaro dve prigodni pesmi in požela velik aplavz. Nazadnje je zapela še »upokojensko«  pesem Zabučale gore in k petju pritegnila tudi ostale obiskovalce v avli.

Predsednik upokojenskega društva Zoran Rink je pozdravil vse navzoče, se zahvalil gospe Koščevi in pohvalil razstavljene izdelke. Obenem  je povabil vse prisotne, ki imajo veselje oziroma jih zanima ročno delo, da se pridružijo ustvarjalkam, in odprl razstavo.  Častni član društva in prejšnji predsednik Franci Pavlič se je zahvalil Marjetki Rink, ki je na njegovo pobudo pred leti prevzela delavnico ročnih del in jo še naprej uspešno vodi.

Udeleženke delavnic ročnih del so razstavile svoja dela in pokazale kaj vse naredijo pridne in ustvarjalne roke.  Poleg vezenja, kvačkanja, pletenja so se izurile v oblikovanju nakita, izdelavi cvetja iz papirja, raznih tehnik izdelovanja čestitk, slik, mozaika, slikanju in barvanju svile, ki je kot ruta ali šal nežno objemala razstavljene izdelke. Posebno pozornost velja nameniti keramiki iz katere so narejene številne male in večje figure, posode, slike, dekorativni predmeti in čudovite namizne svetilke. Prižgane so zasijale v vsej svoji lepoti,  okrasile avlo in požele največ občudovanja med obiskovalci.

Članice društva se običajno zbirajo na društvenih večerih, si izmenjujejo ideje,  izkušnje in ustvarjajo. Na teh druženjih poskušajo ohranjati ročne spretnosti, katere počasi tonejo v pozabo , obenem pa se učijo  novih prijemov pri obdelavi različnih materialov. Njihovo delo je del njihovega druženja,  predvsem pa njihove predanosti ustvarjanju, ki zahteva dobro koordinacijo med rokami in možgani. Predvsem pa zahtevajo ročna dela vseh vrst veliko truda, vaje in nenehnega  dela.

Pričujoča razstava nam pokaže individualne pristope in zanimanja ustvarjalk. Izdelki so lepi,  vredni pozornosti in ogleda. Ustvarjalkam želimo še veliko druženj, dobrih idej in lepih izdelkov.

Po ogledu razstave je sledila pogostitev, s katero so razstavljalke dokazale, da so poleg ročnih del tudi mojstrice v izdelovanju sladic s katerimi so pogostile obiskovalce.

Majda Šilar

Foto: Marjeta Rink

This slideshow requires JavaScript.

Advertisements

Napiši komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s