Žerjavčki Trzin

Društvo upokojencev Žerjavčki Trzin

ČLANI DRUŠTVA UPOKOJENCEV  ŽERJAVČKI SO SI NAZDRAVILI

Komentiraj

V soju luči  veselega  grudna smo se popoldne osemnajstega v  prenovljeni  avli Osnovne šole Trzin zbrali  člani društva upokojencev Žerjavčki Trzin, da se poslovimo od odhajajočega leta in si po običaju zaželimo  vse dobro, predvsem pa zdravja, ki ga v starosti najbolj potrebujemo in cenimo. Pa še na eno željo ne smemo pozabiti in to je, da nebi država pozabila na svoje upokojence,  ker nekateri kljub polni delovni dobi težko preživljajo in se borijo zaradi mizernih pokojnin iz meseca v mesec ter  izgubljajo človeško dostojanstvo.

Že pri vstopu so prijazni člani postregli s »kratkim« in to seveda samo za zdravje, prehladi so kljub nenormalno toplemu vremenu v tem času že množično na pohodu,  nekaj kapljic žganjice pa je lahko tudi preventiva namesto tabletke.

Kot je običaj, nas je na začetku pozdravil predsednik gospod Zoran Rink in v kratkem govoru opisal že skoraj enoletno vodenje društva, vse dobre in slabe odzive ljudi in da se situacija izboljšuje, kar je odraz njegovega dela  in aktivnosti društva. Zaželel je, da bi se društvo številčno okrepilo s pozitivno in aktivno naravnanimi člani, da se družimo in kvalitetno preživljamo tretje življenjsko  obdobje. Prizadevne članice pa so naredile in podarile vsem udeležencem ročno narejene svečnike v spomin na odhajajoče leto in seveda na društvo katerega člani smo.

Za popestritev je  v goste povabil skupino Suhe češplje, nenavadno ime izhaja iz Gradeža, kjer češplje bogato rodijo, in so poleg ostalega različnega sadja  zelo primerne za sušenje v sušilnici. Izvirnost in obenem ohranjanje dediščine pa kažejo poleg besedil in napevov tudi domači priročni in stari instrumenti. Slišali smo, kaj zmore perilnik, žaga, grablje, procka, česalnik za lan, vedro in lončeni basi treh velikosti, ko jih poprimejo Suhe češplje ob spremljavi harmonike in kitare v rokah dveh »krhljev«. Seveda pa je bilo po tradiciji poskrbljeno tudi za primerno prehrano, manjkala pa ni niti kapljica rujnega. Ob glasbi se je kakšen par tudi zavrtel, večina pa je poklepetala  in obujala spomine. S svojim prihodom, pozdravom in darilcem je praznovanje zaokrožil naš župan gospod Peter Ložar in prvič sta ga spremljali tudi mladi svetnici iz liste za trajnostni razvoj Trzina gospe Nuša Repše in Klavdija Tretjak.

Druženje se je pred osmo uro končalo, nekateri so utrujeni odšli domov, nekateri pa na občinsko  prednovoletno srečanje. O dveh prireditvah na isti dan se moramo na Upravnem odboru malo pogovoriti in tudi, ali bi mogoče drugo leto pripravili bolj živahen program za decembrsko praznovanje.

Vseeno pa je bilo druženje prijetno in kot je zapisal Tone Pavček

Prijateljstvo se
prijateljev dotika
od mezinčka na nogi,
do besede z jezika.
Zato boža in brani
in nikoli ne pika.
S prsti počeše lase
nežneje od glavnika.

Pravo prijateljstvo
gore premika.
Ne more biti vprašaj,
je le klicaj ali pika.

Prijateljstvo se rodi,
se smeji in mežika
kot čudežno sonce
izpod dežnika.

Prijateljstvo je zato
najlepša oblika sveta,
ker jo naslika srce
in se dotika – vsega!

                           Dunja Špendal

Advertisements

Napiši komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s