Žerjavčki Trzin

Društvo upokojencev Žerjavčki Trzin

PRIDOBITVE NA BALINIŠČU IN TURNIR V BALINANJU

Komentiraj

Balinarji in balinarke so ugotavili, da je čas za  posodobitev prostora v paviljonu, ki stoji v športnem parku. Tam imajo balinarji spravljene svoje rekvizite in kavni aparat.

Član DU Žerjavčki  Ivam SOLCE je podaril omaro, ki je nameščena v paviljon v športnem parku, podjetnik in inovator Tomaž PEVC pa je vanjo vgradil police in namestil ključavnico.  Le ta je tudi izdelal mizico po meri za namestitev v skupno sobo društev. Ta je sedaj do zadnjega kotička zapolnjena.  Ivanu in Tomažu se člani DU Žerjavčki Trzin za darilo in prostovoljno delo najlepše zahvaljujejo.

Da pa nebi samo delali in trenirali balinanje, so se odločili, da se na turnirju preizkusijo kdo je boljši in kdo bo na tekmah v ligi upokojencev  Gorenjske zastopal naše društvo.

16.11.2015 ob 14 uri, v lepem sončnem vremenu je bil organiziran turnir v balinanju. Turnirja se je  udeležilo šest tekmovalcev, gledalcev pa je bilo še trikrat več. Med gledalkami so bile tudi navdušenke,  ki so se ogrele za balinanje in že najavile, da v naslednjem letu  moški lahko računajo z močno konkurenco. Kavni avtomat v paviljonu pa je kuhal kavice, ki so bile postrežene z mlekom ali brez.

Turnir se je pričel in sicer med vzhodnim in zahodnim Trzinom. Boj je bil srdit, saj so igralci pokazali izredno kvaliteti v bližanju. Prvi so slavili zahodni balinarji, druga tekma pa je pripadla vzhodu.  Balinarji so se dogovorili, da zaradi bližajočega slabega vremena preverimo možnost balinanja  na  kakšnem pokritem balinišču v soseščini, da ostanejo v kondiciji za pomladanska tekmovanja.  Franc Mušič, strelec z zračnim orožjem, pa je dejal: »če se dogaja, naj se pa dogaja« in je rezerviral strelišče. Tako lahko člani Društva upokojencev Žerjavčki Trzin,  vsak četrtek od 16.30 ure do 17.30 ure pridejo in streljajo z zračno puško. Tudi tako se lahko pripravljajo balinarji, saj se vadi koncentracija, mirna roka in ostro oko, ki je pomembno za oba športa.

This slideshow requires JavaScript.

Advertisements

Napiši komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s