Žerjavčki Trzin

Društvo upokojencev Žerjavčki Trzin

ŽERJAVČKI SMO SI OGLEDALI KOROŠKA JEZERA

Komentiraj

Ura je 7.00. Bilo je megleno jutro, ki pa je obetalo sončen dan. Začeli smo v Trzinu, z varno in udobno vožnjo, ki nam jo je omogočil naš izkušeni šofer Jože, mimo čudovite Radovljice s pogledom na Blejski grad, kjer nas je obiskalo sonce, z višina e pa nas je toplo pozdravljala naša najmogočnejša gora »TRIGLAV«.

Skozi zeleno visokogorje, prepleteno z rdečicami in jezeri (vseh je 1270, polovica na koroškem), čez Rož, mimo Beljaka do Millsttatskega jezera.  V Millsttatu smo si ogledali samostansko cerkev z Domicijanovo grobnico. Bil je še čas, da smo se posedli na klopce ob jezeru, pomalicali in popili Zoranov zajtrk.

Nadaljevali smo dobre volje, okrepčani ob pestrem pripovedovanju našega vodiča Vencla, ki je poleg znanja zgodovine krajev stresal iz rokava tudi šale, ki so nas nasmejale do solza.

Pot nas je odpeljala do Osojskega jezera. V mestu Osoje smo obiskali najstarejšo romarsko cerkev z grbom Poljskega kralja Beloslava znanega kot »mutec osojski«.

Vračali smo se mimo stare Koroške prestolnice St.Vejt oziroma Šentvid. To je prečudovito staro mesto s krasno renesančno dvorano. Bil je tudi čas za okusen sladoled, nekateri pa smo se privoščili še kaj.

Mimo Gospe svete do Celovca, z ogledom najstarejšega spomenika cesarici Mariji Tereziji in slovitega Celovškega zmaja, Vrbskega jezera in čez prehod Ljubelj smo prispeli do gostišča Školjka v Podljubelju. Tam smo postreženi s okusnim in obilnim kosilom. Ob 19.00 uri smo končali to lepo in poučno potovanje.

Zahvala, da je bilo zanimivo gre vodiču Venclu iz turistične agencije Loka turist (čista desetka) in organizatorjema Jožetu Jerman in Zoranu Rink.

Hvala vam do čimprejšnjega ponovnega snidenja.

Advertisements

Napiši komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s