Žerjavčki Trzin

Društvo upokojencev Žerjavčki Trzin

Izlet v Nazarje

Komentiraj

V četrtek, 16. aprila, smo se člani DU Žerjavčki odpravili na obisk Nazarij. Izlet stapripravili in vodili vodnici Barbara in Špela iz Muzeja lesarstva Nazarje. Najprej so nam ob prihodu kmečke žene pripravile domače jedi in pijače pod starim kozolcem, na katerem je tudi razstava kmečkih priprav za delo na kmetiji in izdelke, ki jih kmečke žene in možje naredijo največkrat pozimi, ko ni opravil v naravi. Od kozolca smo se odpravili na hribček v samostan Frančiškanov, kjer nam je pater Damjan razložil zgodovino samostana in življenje v njem. Pokazal nam je tudi staro knjižnico v kateri je kar veliko zelo starih primerkov.

Od tam smo se napotili v muzej lesarstva, kjer je nazorno pokazano kakšen les obstaja po teži in uporabnosti. Nazorno je prikazano tudi sekanje in spravilo lesa nekoč pa vse do danes. Na koncu nam je še predstavila nekaj zanimivih miselnih ugank izdelanih iz lesa, katere smo lahko tudi kupili.

Ogledi so bili zelo zanimivi in zato je čas zelo hitro minil in treba je bilo oditi na obljubljeno GRAJSKO KOSILO. To ni bilo klasično kosilo, temveč po starih običajih tako, da smo se ob njem zabavali in do sitega najedli.

Na koncu pa smo želeli vedeti kako je v Logarski dolini spomladi. Odpeljali smo se tja in ugotovili, da je sneg še čisto blizu v dolini, samo škoda je bilo, da ni bilo kavice, ker je bila gostilna zaprta, namreč pripravljali so jo za visok obisk predsednikov treh držav naslednjega dne.

Dejali smo si nič za to, gremo pa proti domu in se na Kranjskem raku ustavimo na kavici.

Na avtobusu smo si bili enotni, da nam je bilo lepo in bomo še odšli na podobna druženja.

 

Advertisements

Napiši komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s